De eervolle vijand - Raymond E. Feist

De eervolle vijand
Samenwerkend met drie auteurs van naam en faam begon Raymond E. Feist een nieuw project: Legenden van de Oorlog van de Grote Scheuring. De eervolle vijand is het eerste deel van deze serie, waarin de auteurs verhalen van een ‘vergeten geschiedenis’ die zich afspeelt aan het einde van de roemruchte Oorlog van de Grote Scheuring.

De eervolle vijand begint in het negende jaar van de Oorlog van de Grote Scheuring tussen de strijdkrachten van het Koninkrijk der Eilanden en de Tsurani, afkomstig van de verre wereld Kelewan. Aan het westelijke front is de winter aangebroken.

In de Grote Noordelijke bergen is een groep Koninkrijkse soldaten actief die De Marodeurs genoemd wordt. Deze soldaten, aangevoerd door Dennis Hartraft, wiens verloofde en zijn gehele familie door de Tsurani werden afgeslacht, zijn in deze barre omgeving immer op jacht naar vijanden.

Op een dag echter ziet hij zich gedwongen samen te werken met een groep Tsurani, om aan een leger van de gevreesde zwarte elfen, de moredhel, te ontsnappen. De zwarte elfen zetten de jacht in en Hartraft leidt zijn troepen de bergen in, de enige mogelijke ontsnappingsroute.

Zo neemt een legendarische ontsnappingstocht een aanvang, maar onder druk van de extreme winterkou en de voortdurende dreiging van hun achtervolgers, komt de gedwongen samenwerking tussen de Koninkrijkers en de Tsurani onder zware druk te staan...