Een nieuw begin - Robert Jordan

Robert Jordan 01 Een nieuw begin
Het Rad des Tijds is één van de meest aansprekende fantasy-cyclussen van de afgelopen decennia. In dit ambitieuze epos verhaalt Robert Jordan van een profetie die lang geleden is gedaan, van een eeuw die lang geleden is voorspeld, de eeuw die nu is wedergekomen op het Rad des Tijds. Alles wat was, was is en wat zal zijn dreigt nu onder de Schaduw verloren te gaan. Want zo staat het geschreven...

In Een nieuw begin voert Robert Jordan de lezer terug naar de gebeurtenissen die voorafgingen aan het eerste deel van zijn vermaarde cyclus, naar een wereld en een geschiedenis die nieuw inzicht bieden in zijn fameuze epos Het Rad des Tijds.

Al drie dagen woedt er in de sneeuw rond de muren van Tar Valon een veldslag. In de stad wordt angstig afgewacht, en er wordt een huiveringwekkende voorspelling gedaan.

Op de hellingen van de immens grote Drakenberg zal een kind worden geboren dat de wereld voorgoed zal veranderen. De pasgeborene zal echter moeten worden gevonden voor de alomtegenwoordige dienaren van de Schaduw de kans krijgen tot moord over te gaan.

De wedloop die volgt vergt het uiterste van alle betrokkenen..